Condens voorkomen

De TankDryer helpt mee om te voorkomen dat er water in de brandstoftank komt

En daarmee draagt deze bij aan het voorkomen en bestrijden van dieselbacteriën in de pleziervaart”

Zoals uit alle onderzoeken naar voren komt is het van groot belang om de brandstoftank vrij van water te houden. “zonder water geen last van bacteriën en schimmels”

Een aantal oorzaken van het binnen komen van water kunnen we aardig verhelpen zoals bv regelmatig de rubber afdichtring van de vulopening nazien en eventueel vervangen.

Een goede water afscheider plaatsen in de brandstoftoevoerleiding en regelmatig de filters vervangen is allemaal van belang om zo min mogelijk last van het water in de tank te krijgen.

Wat veel als mede oorzaak gezien wordt maar waar we nog geen oplossing voor hadden, was het vocht, wat met de lucht meekomt door de ontluchtingsleiding, en in de tank condenseert.

Om dit te voorkomen zijn wij op zoek gegaan naar mogelijkheden om die ventilatielucht te drogen zodat er geen, of in ieder geval veel minder, water in de dure diesel komt.

Dit heeft geleid tot het ontwikkelen van de TankDryer.

Met als voorbeeld de luchtdrogers (Breathers) die op grote opslagtanks van de brandstof handelaren zitten, maar die door hun afmetingen natuurlijk niet geschikt zijn om aan boord te gebruiken, is de TankDryer ontwikkeld.

De TankDryer is eigenlijk heel simpel. Het is een doorzichtige container, gevuld met 500 gram Silica bolletjes, welke in de ontluchtingslang wordt geplaatst.

De vochtige lucht moet nu voordat het de tank bereikt door de TankDryer heen en zal hier al vocht afgeven aan de speciale absorberende bolletjes, waardoor dat water niet in de tank zal komen!

Als na verloop van tijd de TankDryer verzadigd raakt, wat goed te zien is aan de kleur van de Silica bolletjes die dan van de oorspronkelijke diep blauwe kleur roze geworden zijn,

kan de TankDryer gewoon in de oven, magnetron of op de kachel gelegd worden om te drogen.

En hierna kan het belangrijke werk gewoon weer opnieuw beginnen.

Voor het gemak kan er tijdens het drogen een tweede TankDryer geplaatst worden zodat er altijd en droge in voorraad is.

Ook kan men er voor kiezen om in plaats van een tweede TankDryer alleen een extra portie Silica bolletjes bij te bestellen. Zodat alleen de Silica bolletjes vervangen worden door een droog portie.

De TankDryer is Ø 75 mm en 310 mm lang en wordt standaard geleverd met 1 rechte en een haakse 13mm slangaansluiting. Op verzoek kan het ook met diverse andere maten rechte of haakse aansluitingen.

Ook worden er 2 bevestigings beugels bij geleverd zodat voor een ieder de juiste montage mogelijk is.

De advies verkoop prijs van deze slimme vinding is slechts 97,= euro .

Service bedrijven die grotere aantallen willen afnemen kunnen even contact opnemen voor eventuele staffelkorting.

Om de TankDryer te bestellen kunt u het beste onderstaand formulier zo volledig mogelijk invullen en insturen.

We zullen dan per omgaande een factuur sturen en zodra de betaling gedaan is verzenden wij de TankDryer zo spoedig mogelijk.

Indien u de TankDryers(s) hier af wilt halen kunt u het beste even een afspraak maken.

Hendrik Jan Musch

Johanna Naberstraat 11

1442BA Purmerend

Tel 0618051955

www.marcheck.nl

info@marcheck.nl